Om

EMELIE

Om mig som tränare och instruktör

Min filosofi


Mitt mål är att träna hästar och ryttare på ett så varierat och allsidigt sätt som möjligt. Jag använder mig så mycket som möjligt av naturen och prioriterar glädje i arbetet. Hästen ska tycka det är roligt och det skall skapas en arbetsvilja. Till detta lägger jag till arbete i paddock, longering och tömköring, allt för att öka variationen i arbetet och hålla hästen positiv. 

Jag lägger stor vikt i kommunikationen mellan häst och ryttare och värderar ett gott ledarskap högt. Genom ledarskapet skapar Du tillit och ömsesidig respekt mellan häst och ryttare vilket lägger grunden för en god arbetsmiljö med glädjen och harmonin som bas i träningen.

Möta varje individ på dess nivå

Alla nivåer är lika viktiga! Skynda långsamt och vara nogrann med grunderna. 

Tydlighet

Alla förstår vi olika, både häst och ryttare. Vi hittar rätt väg tillsammans!

Glädje och harmoni

Att rida och träna ska vara roligt! Först då blir träningen framgångsrik.

BAKGRUND OCH UTBILDNING


Sedan dryga 10 år tillbaka bedriver jag mitt egna företag där jag erbjuder dig hjälp med din ridning och utbildning av din häst. I mars 1998 förverkligades drömmen om en egen häst. En månad senare gjordes den första tävlingsdebuten med Emma Möller, numera Ljungqvist, som tränare och coach. Sedan denna dag började resan mot mitt mål: Att bli landslagsmedlem! Efter många timmar i sadeln nådde jag mitt mål och blev uttagen till landslaget.

Under årens lopp har jag tränat för flera kända tränare. Grunden i min utbildning lades hos Stuteri Stenholmen och Emma och Marcus Ljungqvist. Andra tränare har varit Einar Öder Magnussen, Atli Gudmunsson men framförallt har Magnus Skulason och Anna Björnsson varit mina stora läromästare och arbetsgivare under många år.


Dessa år har gett mig en gedigen kunskap och utbildning från unghästhantering, tävling på elitnivå samt hästens skötsel så som utfodrning, skoning m.m. Förutom träning av hästar har jag genom åren samlat på mig erfarenhet av att undervisa ryttare och har genom åren undervisat allt från knatteryttare på 4 år, till SM-ryttare och glada hobbyryttare!


AXPLOCK AV MERITER


- VM Silver i senior klass, P2 (7,71 sek.) - VM Brons i seniorklass, P1 (21.77sek.) - VM YR-Guld i P1 - VM YR-Guld i P2 - VM YR-Guld i PP1 - SM YR-guld i PP1, P1 - Svenskmästare och SM YR-Guld i Speedpass (7.55 sek.) - SM guld i Stilpass (7.75), SM guld i Speedpass - SM silver i 250m passlöp - SM brons i Femgång - Uttagen till Landslaget - 3 NM guld i Stilpass (7.63), 250m Passlöp (22.85) och Femgångskombination. - 2 guld, Nord-Tyska Mästerskapen. 250m pass på tiden 21.71 sek och 7.51 sek i speedpass. - Utsågs till Agrias stipendiat som årets ungdomsryttare - Utmärkelse som bästa ryttare i Stilpass (PPI), Speedpass (P2) och Passlöp 250m under 2006 av tidningen Ridsport.

INSPIRERAS OCH STÖTTAS AV VARANDRA - DIGITAL GRUPP

Hästar och ridning är bland det roligaste det flesta av oss vet och ännu roligare blir det när vi delar det med varandra. När du tränar regelbundet för mig blir du därför inbjuden till en digital grupp. Här får du tips om träningsövningar, kanske en och annan utmaning men framför allt en möjlighet att dela ditt intresse och träning med likasinnade mellan kurser och lektionstillfällen.